Σελίδες

Κυριακή 4 Μαρτίου 2018

Τεμπελοτυρόπιτα



Η συνταγή παρακάτω έχει βάση αυτήν εδώ, με μερικές αλλαγές γιατί είδα ότι έβγαινε ενα μείγμα πολύ σφιχτό καθώς έβαλα διπλή δόση υλικών για να βγάλω ένα ταψάκι μέτριο! Όπως και να'χει βγήκε μια νόστιμη τυρόπιτα... Εξαρτάται βέβαια κι απ' την νοστιμιά των τυριών.

Υλικά
4 αυγά
2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό
3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μπέϊκιν πάουντερ (αυτό του lidl που είναι 30 γρ.) ή 2 κουταλιές
1 φλ. λάδι
1 φλ. γάλα
500 γρ. τυρί φέτα
1 φλ. παρμεζάνα τριμμένη (κάνει κι οποιοδήποτε άλλο σκληρό τυρί θέλετε)
Αλάτι - πιπέρι
Σουσάμι για πασπάλισμα (προαιρετικό)

Ετοιμασία
Προθερμαίνω τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σε μια λεκανίτσα ρίχνω το λάδι, τα γιαούρτια και τ' αυγά κι ανακατεύω μ' ένα σύρμα να ενωθούν καλά τα υλικά. Αλατοπιπερώνω προσέχοντας να μην το παρακάνω στ' αλάτι λόγω της αλμύρας των τυριών. Ρίχνω στην συνέχεια, το αλεύρι, το μπέϊκιν και το γάλα κι ανακατεύω πολύ καλά το μείγμα να ενωθούν καλά τα υλικά.
Λαδώνω ένα ταψάκι και ρίχνω το μείγμα μέσα. Το απλώνω καλά και πασπαλίζω με σουσάμι (αν δεν θέλετε σουσάμι, πασπαλίστε με το τριμμένο τυρί της προτίμησής σας).
Ψήνω περίπου 1 ώρα ή μέχρι η πίτα να ροδίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου