Σελίδες

Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

Μακαρονάδα χωριάτικη



Το μυστικό της βρίσκεται στην αυθεντική χωριάτικη μυζήθρα, στο ελαιόλαδο και φυσικά στο σωστό "κάψιμο" της μυζήθρας για να πάρει αυτή την ωραία γεύση που δίνει.
Αρκετοί που έρχονται στην Β. Εύβοια εκδρομή πάντα δοκιμάζουν αυτή τη μακαρονάδα. Η φτιάξη της ποικίλει. Στα εστιατόρια φτιάχνεται με πολύ απλό και γρήγορο τρόπο, εγώ την φτιάχνω όπως την έμαθα στο σπίτι μου. 

Υλικά
1 πακέτο μακαρόνια Νο 6 ή 5
Μυζήθρα χωριάτικη αυθεντική, τριμμένη
1 φλιτζανάκι του καφέ (ή λίγο παραπάνω), ελαιόλαδο

Ετοιμασία
Βράζουμε τα μακαρόνια όπως εμείς θέλουμε και τα στραγγίζουμε. Μοιράζουμε στα πιάτα πασπαλίζοντας τα με αρκετή μυζήθρα που να πιάνει τα μακαρόνια όλα κι όχι μόνο από επάνω. Από επάνω ρίχνουμε αρκετή μυζήθρα αν θέλουμε να έχουμε την έξτρα γεύσεις της τσιγαριστής μυζήθρας.
Βάζουμε το λάδι στο μπρίκι κι αφήνουμε να κάψει καλά. Τόσο καλά που να καπνίζει πολύ... Δεν το παρακάνουμε στο κάπνισμα γιατί θα πάρει φωτιά. Ρίχνουμε το λάδι πάνω στη μυζήθρα στα πιάτα μας, λίγο λίγο. Αν καταφέρουμε και την κάψουμε... τότε πετύχαμε το τέλειο!

Άλλος ένας γρήγορος τρόπος είναι να ρίξουμε μερικές κουταλιές μυζήθρας στο λάδι που καίει να ροδίσει όχι να καεί και ρίχνουμε πάνω απ' τα μακαρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου