Σελίδες

Δευτέρα 18 Μαΐου 2020

Καρυδάτα (της Σταυρούλας)

ΥΛΙΚΑ
4 αυγά
½ φλ. καρύδι
½ φλ. ζάχαρη
¼ φλ. φρυγανιά τριμμένη
½ ΚΣ μπέϊκιν πάουντερ
½ κγ μοσχοκάρυδο τριμμένο
1 βανίλια
Ανθόνερο
Ζάχαρη άχνη

ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Χωρίζουμε τ' αυγά και χτυπάμε τ' ασπράδια μαρέγκα. Ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί (εκτός απ' το ανθόνερο και την άχνη) και προσθέτουμε την μαρέγκα. Ανακατεύουμε απαλά. Στρώνουμε σε ένα ταψάκι αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε σε αυτό κουταλιές απ' το μείγμα. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα. Μόλις βγάλουμε τα καρυδάτα απ' τον φούρνο ραντίζουμε με το ανθόνερο και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου