Σελίδες

Δευτέρα 18 Μαΐου 2020

Καρυδόπιτα στη φόρμα (της Βίκυς)

ΥΛΙΚΑ
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι καρύδι
1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό
5 αυγά
1 βανίλια
Λίγη κανέλλα
1 ποτηράκι λικέρ
1 φακελάκι μπέϊκιν πάουντερ

Για το σιρόπι
1 ½ ποτήρι νερό
1 ½ ποτήρι ζάχαρη

ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Χωρίζουμε τ' αυγά και χτυπάμε τ' ασπράδια μαρέγκα. Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε λεκανίτσα κι ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τη μαρέγκα. Ανακατεύουμε απαλά. Βουτυρώνουμε μια φόρμα και την πασπαλίζουμε με λίγη φρυγανιά τριμμένη και ρίχνουμε το μείγμα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, μέχρι να φουσκώσει και πάρει χρώμα το γλυκό. Όταν κρυώσει το σιροπιάζουμε και το ξεφορμάρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου