Σελίδες

Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

Μηλόπιτα νηστίσιμη



Την παρακάτω συνταγή την βρήκα εδώ  και την έφτιαξα μόλις χθες! Βρήκα αρκετές συνταγές για νηστίσιμες μηλόπιτες αλλά η συγκεκριμένη μου έκανε το "κλικ" μόνο και μόνο για τα απλά γευστικά υλικά που λίγο πολύ έχουμε στα σπίτια μας. Πρώτη εντύπωση: γευστικότατη που δεν έχει να ζηλέψει από την κανονική μηλόπιτα. Δεύτερη εντύπωση: την δοκίμασα ζεστή και μου φάνηκε όχι ιδιαίτερα γλυκιά, όταν όμως κρύωσε ήρθαν κι έδεσαν τ' αρώματα κι οι γεύσεις και πήρε τελικά την γλυκάδα που χρειαζόταν. Μειονέκτημα: γίνεται μια πολύ σφιχτή ζύμη (αν την φτιάξετε όπως της ιστοσελίδας που παραπέμπω)! Οπότε αν ασχοληθείτε μαζί της, προσοχή λίγο στο αλεύρι ώστε η ζύμη να γίνει όπως του κέϊκ και να χωρέσουν τα μήλα! Καλή επιτυχία!

Υλικά
4-5 μέτρια μήλα
1 φλ. ζάχαρη  (προτίμησα την καστανή)
1 φλ. ηλιέλαιο
1 φλ. πορτοκαλάδα με ανθρακικό
1 κουτάλι της σούπας κανέλλα, γεμάτο
2 βανίλιες
1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (όσο πάρει)

Ετοιμασία
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε κύβους. Τα πασπαλίζουμε με κανέλλα και λίγη απ' τη ζάχαρη που έχουμε στο φλιτζάνι και τ' ανακατεύουμε ώστε να μη μαυρίσουν τα μήλα αλλά και να πάρουν το πρώτο άρωμα της κανέλλας και λίγη γλυκάδα απ' τη ζάχαρη.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
Σε μια λεκανίτσα ρίχνουμε το λάδι, την πορτοκαλάδα, την ζάχαρη, την κανέλλα και τις βανίλιες και με ένα σύρμα χτυπάμε πολύ καλά να ενωθούν τα υλικά μέχρι να λιώσει και λίγο η ζάχαρη. Σιγά-σιγά προσθέτουμε το αλεύρι να γίνει ένα μείγμα για κέϊκ (σφιχτό τόσο όσο), ρίχνουμε και τα μήλα κι ανακατεύουμε να γίνουν ένα με το μείγμα.
Λαδώνουμε ένα ταψάκι και ρίχνουμε το μείγμα. Ρίχνουμε την πίτα στο φούρνο και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς. Ψήνουμε για 1 ώρα περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου