Σελίδες

Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

Φασόλια γιαχνί



Το φαγητό αυτό μπορούμε να το κάνουμε με όποια φασόλια προτιμάμε. Συνήθως ιδανικά είναι οι γίγαντες, αλλά και τα μικρά δίνουν ένα νοστιμότατο γευστικό αποτέλεσμα!

Υλικά
250 γρ. φασόλια άσπρα
80 ml λάδι
½ ματσάκι άνηθο
1 κρεμμύδι
2-3 καρότα
1 κουτάλι της σούπας τομάτα πελτέ
Αλάτι - πιπέρι

Ετοιμασία
Από το βράδυ βάζουμε σε χλιαρό νερό τα φασόλια να φουσκώσουν και να μαλακώσουν. Την επομένη τα βάζουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν και τα στραγγίζουμε. 
Σ' ένα ταψάκι ή πυρέξ ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τον άνηθο, κόβουμε σε φέτες τα καρότα, προσθέτουμε τα βρασμένα φασόλια, το λάδι και τον πελτέ που έχουμε λιώσει σ' ένα ποτήρι νερό. Αλατοπιπερώνουμε κι ανακατεύουμε τα υλικά όλα μαζί, προσθέτοντας και το ανάλογο νερό.
Ρίχνουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε στους 250 βαθμούς μέχρι το φαγητό να χυλώσει και πάρουν -αν θέλουμε- χρώμα τα φασόλια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου