Σελίδες

Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

Πρασόρυζο



Τώρα το χειμώνα που βρίσκουμε άφθονα πράσα μπορούμε να εκμεταλλευτούμε την ξεχωριστή γεύση τους ανάλογα. Τα αγοράζω και τα προσθέτω σε σπανακόρυζο, σε σπανακοτυρόπιτα, σε σπανακόπιτα και φυσικά με το ρυζάκι! Να πω την αμαρτία μου δεν έχω φτιάξει ποτέ πρασόπιτα όσο κι αν έχω ακούσει τα καλύτερα σχόλια. Κάποια στιγμή ίσως! Παρακάτω παραθέτω την συνταγή για πρασόρυζο. Οι ποσότητες των υλικών είναι στην προτίμηση του καθενός. Ίσως να θέλει κάποιος λίγο παραπάνω λάδι. Συνήθως εγώ ρίχνω τόσο όσο να καλυφθεί ο πάτος της κατσαρόλας, αλλά κι αυτό σχετικό είναι γιατί μπορεί το λάδι να "χαθεί" αν τα υπόλοιπα υλικά είναι περισσότερα. Όπως και να'χει αν δεν έχετε δοκιμάσει πρασόρυζο, ιδού η συνταγή:

Υλικά
4-5 πράσα, σε λεπτές φέτες
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
80 ml λάδι (ή όσο θέλουμε, ανάλογα την προτίμηση)
100 γρ. ρύζι νυχάκι, καλά πλυμμένο
Αλάτι - πιπέρι
Νερό, τόσο -  όσο!

Ετοιμασία
Ζεσταίνω σε μια κατσαρόλα το λάδι. Μόλις αρχίσει να καπνίζει ρίχνω τα πράσα και το κρεμμύδι να τσιγαριστούν. Όταν αρχίσουν τα λαχανικά να παίρνουν χρώμα και να καραμελώνουν κάπως, τότε ρίχνω το ρύζι να το τσιγαρίσω κι αυτό μαζί. Αλατοπιπερώνω, ρίχνω λίγο νεράκι και προσθέτω τον άνηθο. Ανακατεύω καλά και ξαναρίχνω νερό. Δεν γεμίζω την κατσαρόλα νερό γιατί το ρύζι θα λασπώσει στο τέλος. Ρίχνω όποτε δείχνει πως το φαγητό το πίνει κι ανακατεύω συχνά. Σβήνω το φαγητό όταν το ρύζι μαλακώσει τόσο όσο θέλω!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου