Σελίδες

Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018

Παστίτσιο

Υλικά
1 πακέτο μακαρόνια Νο 2
2 αυγά
2 φλ. σκληρό τυρί (ή μυζήθρα) τριμμένο
500 γρ. κιμά βοδινό
Αλάτι - πιπέρι
1 κουτάλι της σούπας τομάτα πελτέ ή 2 τομάτες τριμμένες
Ρίγανη
Δαφνόφυλλο
5-6 μπαχάρια ολόκληρα
1 κουτί γάλα εβαπορέ
1 φλ. σιμιγδάλι χοντρό
4 φλ. νερό
1 κομμάτι μαργαρίνη (περίπου 2 κουτάλια της σούπας)
1 πρέζα μοσχοκάρυδο τριμμένο
Ελαιόλαδο (με το μάτι)

Ετοιμασία μακαρονιών

Βράζω 1 πακέτο μακαρόνια Νο 2, τα στραγγίζω κι αφήνω να κρυώσουν για λίγο. Σε μια λεκανίτσα ρίχνω λίγο λάδι, 2 αυγά & 1 φλιτζάνι μυζήθρα τριμμένη ή σκληρό τυρί για μακαρόνια. Ανακατεύω καλά το μείγμα και ρίχνω τα μακαρόνια. Ανακατεύω καλά ώστε το μείγμα να "πιάσει" όλα τα μακαρόνια κι αφήνω στην άκρη.

Ετοιμασία κιμά

Σε μια κατσαρόλα ρίχνω λίγο λάδι και προσθέτω 500 γρ. κιμά. Μέχρι να ζεσταθεί το μάτι ανακατεύω τον κιμά να "πιει" το λάδι. Τσιγαρίζω ανακατεύοντας συνέχεια να μη σβολιάσει. Ρίχνω έπειτα 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο & 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένα (ή τριμμένα στο τρίφτη) ανακατεύοντας συνέχεια. Αφήνω τον κιμά να πιει όλο το ζουμί που θα βγάλει και αφήνω να τσιγαριστεί ελαφρά. Προσθέτω 1 ΚΣ τομάτα πελτέ ανακατεύω, αλατοπιπερώνω, ρίχνω λίγη ρίγανη, μπαχάρι άκοπο & 1 δαφνόφυλλο. Ανακατεύω καλά ρίχνω νερό κι αφήνω τον κιμά να βράσει καλά μέχρι να "δέσει". Όταν κρυώσει λίγο αφαιρώ τα μπαχάρια και το δαφνόφυλλο.

Ετοιμασία μπεσαμέλ

Σε μια κατσαρόλα ρίχνω 1 κουτί γάλα εβαπορέ, 4 φλιτζάνια νερό & 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι χοντρό. Βάζω στη φωτιά, ρίχνω λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο κι ανακατεύω μέχρι να δέσει η κρέμα. Προσθέτω 1 κομμάτι μαργαρίνη, ανακατεύω να λιώσει. Αφήνω την κρέμα να κρυώσει λίγο, ανακατεύοντας για να μην πιάσει κρούστα και μετά ρίχνω 1 φλιτζάνι τριμμένο σκληρό τυρί.

Στο ταψί
Αλείφω το ταψί με λίγο λάδι. Ρίχνω τα μισά έτοιμα μακαρόνια και τ' απλώνω καλά να καλύψουν το ταψί. Από πάνω ρίχνω τον κιμά και τον απλώνω να πάει πάντου. Απλώνω και τα υπόλοιπα μακαρόνια να καλύψουν τον κιμά και στο τέλος απλώνω την μπεσαμέλ. Πασπαλίζω με τυρί και βάζω να ψηθεί το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς. Αφήνω να πάρει χρώμα η μπεσαμέλ και σβήνω!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου