Σελίδες

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018

Ρεβίθια με ρύζι


Αγαπημένο φαγητό που το κάνω όσο πιο συχνά μπορώ τον χειμώνα, αρκεί τα ρεβίθια να είναι βραστερά. Σε μένα μου αρέσει να "παντρεύω" τα ρεβίθια με το ρύζι, ενώ υπάρχει και η προτίμηση με τη μανέστρα (κριθαράκι). Γευστικά δεν μου αρέσει ο συνδυασμός όσπριου και ζυμαρικού και δεν τα κάνω καθόλου έτσι. Λοιπόν, το να καεί ελαφρά στον πάτο της κατσαρόλας το φαγητό αυτό, δίνει μια έξτρα ιδιαίτερη γεύση, που με ξετρελαίνει. Προσοχή στο "κάψιμο" μόνο, να μην καρβουνιάσει... γιατί απλά θα έχετε καμένο φαγητό!

Υλικά
250 γρ. ρεβίθια ξερά
100 γρ. ρύζι
1 κρεμμύδι ξερό μέτριο ψιλοκομμένο
80 ml ελαιόλαδο
Αλάτι - πιπέρι

Ετοιμασία
Από βραδύς βάζω τα ρεβίθια σε χλιαρό νερό με λίγο αλάτι να φουσκώσουν. Τα στραγγίζω και τα νεροβράζω μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζω και βάζω στην κατσαρόλα το λάδι να κάψει ελαφρά και ρίχνω το ρύζι  αφού προηγουμένως το έχω πλύνει να φύγει το άμυλο. Το τσιγαρίζω για λίγο και προσθέτω το κρεμμύδι. Συνεχίζω το τσιγάρισμα μέχρι να κάψει το κρεμμύδι ελαφρά, ρίχνω και τα ρεβίθια, ανακατεύω μερικές φορές, αλατοπιπερώνω και ρίχνω νερό τόσο όσο να σκεπαστούν καλά τα υλικά. Αφήνω να πάρουν μια βράση σε δυνατή φωτιά και στη συνέχεια -αφού ανακατέψω πάλι το φαγητό- χαμηλώνω κι αφήνω να σιγοβράσει ανακατεύοντας που και που, μέχρι να χυλώσει και πιει καλά το νερό. Αν χρειαστεί προσθέτω νερό μέχρι το φαγητό να γίνει!
Αν θέλω μια ιδιαίτερη γεύση αφήνω το φαγητό να καεί στον πάτο της κατσαρόλας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου