Σελίδες

Σάββατο 14 Απριλίου 2018

Σαλάτα του σεφ



Περίσσεψαν αυγά βραστά; Να μια ιδέα! Αγαπημένη χορταστική δροσερή σαλάτα, μετά την χωριάτικη!

Υλικά
4-5 φύλλα μαρουλιού
1 μέτρια τομάτα
1/2 αγγούρι
2 φέτες γαλοπούλα καπνιστή
Γραβιέρα σε φιλέ ή τυρί του τοστ σε κομματάκια ή ότι άλλο σας αρέσει!
1 αυγό βραστό
Κέτσαπ
Μαγιονέζα
Αλάτι

Ετοιμασία
Σ' ένα μπωλ: ψιλοκόβουμε το μαρούλι, κόβουμε σε κομματάκια την τομάτα (καλό θα είναι προηγουμένως να την ζουλήξουμε να φύγουν τα σπόρια), κόβουμε σε φετούλες το αγγούρι, αλατίζουμε και ανακατεύουμε τα λαχανικά.
Από πάνω κόβουμε τις φέτες γαλοπούλας σε μικρά κομμάτια, ρίχνουμε την φιλεταρισμένη γραβιέρα και κόβουμε σε μικρά κομμάτια το αυγό. Ρίχνουμε λίγη κέτσαπ και λίγη μαγιονέζα (ανάλογα πόση ποσότητα θέλει ο καθένας) και σερβίρουμε. Μπορούμε τις "αλοιφές" να τις ανακατέψουμε σε ένα μπωλ να γίνουν σως και να ρίξουμε πάνω απ' την σαλάτα, διαφορετικά ανακατεύουμε την σαλάτα όπως είναι και... απολαμβάνουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου